onsdag 15 april 2009

"Pappren på bordet"

Det är intressant att se vilken genomslag debattartikeln om SEKAB genast fick. SEKABs svar är lamt och innehåller "bara skåpmat" för att citera vad de själva sa om vår artikel, De ger inte svar på frågorna och verkar dessutom skämmas för de lägger inte ut svaret lätt åtkomligt på sin hemsida. (Där har de i stället idag lagt upp den en månad gamla GP-artikeln där bl.a. Rockström av okända grunder försvarar SEKAB.) De lyckas inte klargöra om de ska dra sig ur, som de sa i pressen i går, eller bara skaffa nya finansiärer som de säger i pressmeddelandet.

Intressant är också ledaren i Örnsköldsviks Allehanda (ob.lib) som under rubriken Granska affärsmetoderna skriver de bl.a.:

"Det här är knappast vad kommunledningarna väntade sig när beslutet att omstrukturera och avveckla Tanzania togs. Att kratta manegen för nya ägare genom att jaga biståndsmedel och samtidigt anklagas för baggböleri och jämföras med dåtidens kolonialherrar drar kommunen ner i smutsen. Det visar med all tydlighet hur fel hela Sekab-äventyret blev.

Vi har krävt det förut. Papperen på bordet. Den oberoende utredning som ska granska Sekab-affären och där direktiven till utredningen just nu skrivs måste även titta på affärsmetoderna och hur de olika projekten kommit till och bedrivits. "

Inga kommentarer: