tisdag 14 april 2009

Norrland och Tanzania

Som väntat är det till Norrland man ska gå för att få lite koll på vad som händer i Tanzania. Mittnytt (text , TV-inslag) och Örnsköldsviks allehanda är bara några av de många norrlandsmedia som har uppmärksammat vår debattartikel i DN.

Det är mycket vaga svar man får från SEKAB i dessa inslag och inga svar på vår sakkritik även om de säger att vi har fel.

"Artikeln bygger på skåpmat och kommer sig av en artikel i en afrikansk tidning", säger SEKABs VD Björn Edström till Örnsköldsviks allehanda.

Vad gäller fusket med miljökonsekvensbeskrivningen så säger Edström "Vi försöker få tag i konsulten på Orgut som skrivit studien, men vi har inte lyckats med det än." Men de frågorna är ju redan utmärkt utredda i den norskbaserade nättidskriften Development today, som vi byggde på.

Uppenbart är att SEKAB försöker rädda projektet -- eller rättare sagt rädda sina pengar. De har tidigare i Örnsköldsviks allehanda sagt att de vill "kratta manegen" för andra investerare och förnekar inte att de gått till SIDA i det ärendet. Lyssna på SEKABS vds planer på att minska förlusten genom att bereda vägen för att något annat bolag ska kunna genomföra projektet.

Manegen krattas för nästa steg i cirkusen.

Inga kommentarer: