måndag 14 maj 2012

Tydliga rapporter om Addax redan i somras i schweizisk TV

Om Gunilla Carlsson hade sett på schweiziska statstelevisionen i JUNI 2011, dvs för mer än tio månader sedan så hade hon inte behövt bli så förfärad över ekots avslöjanden om Addax biobränsleplantager i Sierra Leone för några veckor sedan.

ECO vom 20.06.2011

Där framgår att de flesta av de problem som belystes av ekots utmärkta reportage var kända redan  i somras och vi får träffa Brot für Alles utredare på plats. Vattenbrist, inget jobb för bönder som lämnat ifrån sig sin mark, trots löften om jobb. - Vi känner oss lurade.  Landskapsbilderna ger perspektiv på omvandlingen även för den som inte alltid hänger med på den ställvis förekommande schweizertyskan

Swedfunds roll i denna affär kommer snart upp i riksdagen, genom en skriftlig fråga från Åsa Romson till biståndsminister Gunilla Carlsson.

Se också Svenska Kyrkans blogg. Kyrkan lade fram allt detta för Swedund i december, men då hävdade Swedfund att uppgifterna var kraftigt överdrivna och att de själva hade bättre information. Idag, mot bakgrund av i princip samma fakta, har de dock backat.

Inga kommentarer: