lördag 20 oktober 2012

Kulturgeografisk forskning som print-on-demandSenaste boken i serien Stockholm Studies in Human Geography: Linn Axelssons Making Borders, som handlar om kinesisk textilexport till Ghana.. Klicka på bilden och den hamnar i din varukorg.


Stockholms Universitetsbibliotek har startat ett föredömligt projekt med att se till att det publikationer som kommer ut serien Acta Universitatis Stockholmiensis ska vara lätt tillgängliga, inte bara i digital version utan även som en pappersbok via print on demand.

denna sida hittar du några aktuella och några äldre avhandlingar som nu finns som print on demand från underserien Stockholm Studies in Human Geography. Efterhand ska det fyllas på. Jämfört med den tidigare distributionen blir det avsevärt billigare för köparen. Onyanta Adamas avhndling om sophantering i Abuja i Nigeria kostar 69 USD från Amazon och på bokus sägs den vara slut på förlaget. Men om du går till vår egen nätbutik så kostar den 83 kronor.

Håll också koll på andra intressanta publikationer från Stockholms Universitet genom att besöka nätbutikens startsida.

Som del av detta projekt skannar man alla äldre böcker i Acta-serien och efterhand kommer dessa också att finnas som print-on-demand. Tills vidare får man nöja sig med att ladda ner dem digitialt via databasen DIVA. Nu har man nyligen hunnit fram till vår serie och till min glada överraskning ser jag att min snart 30 år gamla avhandling nu finns digitalt: Settlement and farming systems in the early Iron Age.


Inga kommentarer: